Monday, October 31, 2011

Diamond Head


Saker man inte hittar här i Honolulu:

  • Kartor över stan
  • Turistbyrå
  • Cykeluthyrning

Jag kom på den goda idén att det vore fint att hyra cykel och trampa iväg till något ställe varsomhelst på kartan. Men den idén föll raskt. Vi får väl gå till Diamond Head istället, eller kanske ta bussen. Diamond Head är en död vulkankrater som ligger helt nära staden.


Vad man ser överallt här i stan: Japaner, japaner, japaner. Jag tror att det här är japanernas Teneriffa. Menyer och prislistor står både på engelska och japanska.


Vad som också finns, vilket var en överraskning: Snus. Jag visste inte att det hörde till standardsortimentet för tobak världen över, men tydligen så. Två märken, flera olika sorter och runda, välkända dosor med namnet Copenhagen. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, men bra om man nu skulle vara som Pippi Långstrump och sitta och försmäkta på denna ö utan snus. Dåligt är att snus gör en fast i nikotin for life.


Idag hittade vi en shopping mall med ett gigantiskt utbud. Bland annat var vi in i två varuhus, Sears och Macy’s. Man känner ju igen namnen men det säger en ingenting. Nu vet vi att Sear’s är äkta skräp och lowbudget med en doft av fukt, mögel och trash medan Macy’s fick en att go bananas, man ville kolla på allt. Dock gavs endast en kvart där (maken är sträng ibland) och det blev nog bäst så.


No comments:

Post a Comment