Tuesday, November 1, 2011

Låångpromenad och Halloween

Vi har promenerat i fyra timmar i sträck idag, i stekande sol. Först upp till Diamond Head, in i vulkankratern genom en tunnel och upp högst upp. Det var väldigt mycket skyltar till varning om hur oerhört jobbig promenaden upp från vulkanbotten till toppen skulle vara. Hade man tänkt igenom det hela, hade man keps, ficklampa, vatten och bra skor med/på sig? Så visade det sig vara en ganska ordinärt jobbig tur på en dryg kilometer, hmmm. Inte för att jag vill skryta om min goda kondis, men att ta sig upp på Getryggen vid Storulvån var en större strapats än så här.

Idag är det Halloween och det ska bli spännande att se hur de firar här. Det har varit lite försmak i helgen, med utklädda människor och spöktema på trädgårdsdekorationer. En dam i en affär sa att det brukar bli helt hysteriskt på International Market place på kvällen. Vi får väl gå dit och kolla i afton.

Det är bara tidig eftermiddag ännu och vi ska gå ner till stranden och pressa. Imorse kom världens störtskur men den varade inte länge, sen var det fint igen. Det är inte lika varmt som när vi var i Hainan, Kina, för det fläktar och blåser rätt skapligt hela tiden. I Hainan kunde man knappt gå ut ur skuggan utan att smälta bort.

No comments:

Post a Comment